Groot MBO-studentendebat in Pathé Amersfoort - Harmonie en diversiteit in Amersfoort

Op 10 december 2018 vindt in Pathé Amersfoort een groot debat plaats met studenten van MBO Amersfoort.
Vanaf 10.30 en 13.30 uur debatteren ca. 100 studenten over verbinding met de wijk en de stad Amersfoort om discriminatie tegen te gaan. Het debat is een initiatief van Werkgroep Multicultureel Vakmanschap van MBO Amersfoort en IDEA.

Een Jihad van Liefde
Ook andere deskundigen gaan aan tafel, zoals het bestuur van de stad Amersfoort (nyc) en MBO Amersfoort, docenten, politie en jongeren. Mohamed El Bachiri, schrijver van het boek ‘Een Jihad van Liefde’, is ook aanwezig. In de media is eerder veel aandacht geweest voor dit boek, onder andere bij de Wereld Draait Door en RTL Late Night.

Een jihad van liefde

Training docenten en studenten MBO Amersfoort
Voorafgaand aan het debat trainde IDEA docenten van MBO Amersfoort. Zij kregen drie dagen training in thema’s als harmonie en diversiteit in de klas.
Daar gingen de docenten enthousiast in de klas mee aan de slag. Natuurlijk zijn vaardigheden als kritisch denken, spreken in het openbaar, en debatteren hierin erg belangrijk.
Juist door dit te leren leer je om te gaan met verschillende perspectieven op een probleem, leer je kritisch luisteren en een weerwoord te geven of in ontvangst te nemen.
Voorafgaand aan het debat op 10 december bereiden de studenten zich met hiervoor speciaal ontwikkelde lesmaterialen voor op thema’s, stellingen en vragen die naar voren komen.
Jongeren van leerbedrijf Koppel´T maakten in dit kader een paar filmpjes.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Amersfoort en Europe for Citizens.

Logo Gemeente AmersfoortX